Δευτέρα, Οκτωβρίου 25, 2004

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ


"ΠΟΙΩ ΠΟΛΙΝ, ΑΡΑ ΦΤΙΑΧΝΩ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ, ΣΥΝΕΠΩΣ, ΚΑΝΩ ΠΟΛΙΤΙΚΗ"

Ο Κωνσταντίνος Ζαμπέτας γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη.
Εμαθε την αρχιτεκτονική τέχνη από την γενέθλια πόλη του και την αρχιτεκτονική επιστήμη από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονικής.
Το σπουδαστικό του ενδιαφέρον επικεντρώθηκε στον ουρμπανισμό (πολεοδομία) και στην παραδοσιακή αρχιτεκτονική, με μεγαλύτερη έμφαση στο δομικό-συνθετικό, παρά στο αναστυλωτικό χαρακτρα της παραδοσιακής και ιστορικής αρχιτεκτονικής.

Ως επαγγελματίας αρχιτέκτονας εργάστηκε κατά χρονολογική σειρά:
1) Στην οικονομική και τεχνική διοίκηση δημόσιων έργων.
2) Στην ουρμπανιστική εξυγίανση πόλεων και συγκεκριμένα στην ανάπλαση της πολεοδομικής λειτουργικότητας της Λάρισσας, Κατερίνης, Ρόδου και Λεπτοκαρυάς. 3) Στον σχεδιασμό δημοσίων ανοικτών χώρων όπως πλατείων, πάρκων και πεζοδρόμων.
4) Στον σχεδιασμό κάμπινγκς, παιδικών κατασκηνώσεων και άλλων θεμάτων αρχιτεκτονικής τοπίου.
5) Στην ανάλυση, σχεδιασμό και διαχείριση οικιστικών επεμβάσεων σε οικοσυστήματα.
6) Στην συντήρηση και αναστύλωση παραδοσιακών κτιρίων.
7) Στην νομική ανάλυση και κατοχύρωση πολεοδομικών και αρχιτεκτονικών επεμβάσεων και προτάσεων.
8) Στον σχεδιασμό και την κατασκευή αρχιτεκτονικών έργων και πρωτότυπων κτιρίων.
9) Στην αρθρογραφία αρχιτεκτονικών θεμάτων.

Συμμετείχε σε δύο πανελλήνιους αρχιτεκτονικούς διαγωνισμούς και από το 1992 εργάζεται στην βιομηχανία κατασκευής δόμησης δια του δικού του γραφείου με επαγγελματικό αντικείμενο τον σχεδιασμό + διοίκηση τεχνικών έργων ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής ομορφιάς με όσο το δυνατόν χαμηλώτερα κοστολόγια.

Η προσφιλής του ασχολία (hobby) είναι η οδοιπορία, ως τρόπος ψηλάφησης του αστικού και περιβαλλοντικού τοπίου και το προσφιλέστερο βιβλίο είναι το ''ανώνυμη αρχιτεκτονική και πολιτιστικοί παράγοντες'' (house form and culture) του Amos Rapoport.Posted by Hello

1 σχόλιο:

markprice11129683 είπε...

I read over your blog, and i found it inquisitive, you may find My Blog interesting. My blog is just about my day to day life, as a park ranger. So please Click Here To Read My Blog

http://www.juicyfruiter.blogspot.com